Catalog

Returnarea produselor

Detalii despre dreptul la retragere:

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate
 • ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

Va rugam sa realizati o solicitare scrisa prin email la adresa contact@zumzeria.ro.

 Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

 • Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. 
 • Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).
 • Returnarea produsului catre Zumzeria SRL trebuie facuta prin intermediul unei firme de curierat rapid aleasa de client , exceptie Posta Romana , conform O.U.G Nr.34/2014 Articolul 6 , litera i .
 • Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs , în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv.
 • Costul transportului in cazul returnarii va fi achitat integral de client catre firma de curierat aleasa.
 • Cumparatorul este raspunzator de integritatea produsului expediat iar Vanzatorul nu va despagubi pierderea sau eventuale defecte pricinuite de firma de curierat pentru care a optat Cumparatorul.
 • In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv sau pachet in cazul in care produsul se livra cu un alt produs gratuit.
 • In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii scrise a Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14  zile de la receptia produsului returnat sau dupa primirea dovezii ca produsele au fost expediate catre Vanzator . Zumzeria  SRL va inapoia prin transfer bancar contravaloarea marfii returnate in maxim 14 de zile. 

 

Rambursarea banilor se va face dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card online -> prin restituire in contul bancar  din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

In cazul in care un produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea produsului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt .

Conform legislatiei din Romania puteti sa returnati produsele cumparate de pe www.zumzeria.ro  in termen de 14 zile de la cumpararea lor.

 

Produsul poate fi returnat in urmatoarele conditii :

 • sa nu prezinte urme de asamblare, zgarieturi, lovituri
 • ambalajul etichetele si acesoriile intacte 
 • sa nu prezinte semne de utilizare

 

Exceptari de la dreptul de retragere:

Conform O.U.G Nr 34/ 20014 Art.16 Litera e)  fac exceptie de la dreptul de retaregere  si nu pot fi returnate articole de igiena ( Ex : Pope de san, aspiratoare nazale , sterilizatoare, aparate aerosol, tampoane san , suzete etc.). Art 16 Litera e " furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiens si care au fost desigilate de consumator;

Odata cu lansarea comenzii produsului, clientul isi da acordul privind Termenii si Conditiile comerciale si i s-a adus la cunostinta termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distanta Conform O.U.G Nr 34/2014 Art 6 alin.(1) lit h).

Daca produsul livrat catre client este neconform , prezinta defecte sau este deteriorat contravaloarea transportului este suportata integral de catre Zumzeria SRL .

 

Conditii generale pentru retur:

 • In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.
 • Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 • Produsul returnat trebuie sa fie insotit de certificatul de garantie in original, daca acesta este emis de producator/distribuitor. 
 • In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014 
 • In cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului.

Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat rapid (exceptie Posta Romana) . In cazul returului prin curier al unui produs aflat in perioada legala de returnare de 14 zile , costurile de transport sunt suportate de catre cumparator.

Consumatorul este responsabil  in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

 

Adresa Returnare Produse : Se comunica pe email.

Atentie :  nu expediati produsul inainte de a avea acordul departamentului de retur, adresa de returnare a produsului poate fi diferita de cea a sediului societatii , in functie de furnizorul respectivului produs !

Dupa completarea formularului de retur veti primi automat pe e-mail adresa unde trebuie returnat produsul.

In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentarii de pe site-ul www.zumzeria.ro  sau prezinta defecte de fabricatie, puteti solicita inlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 14 de zile din momentul in care l-ati primit.